НОВИНИ

Световен ден на институт "Конфуций"

В институт "Конфуций" може да се насладите на чаена церемония, древна калиграфия и бойни изкуства. Последната събота на септември е празник за всички любители на древната китайска култура. Всяка година в цял свят се чества денят на институтите "Конфуций". У нас отбелязването на празника ще бъде от 11:00 часа и ще продължи до 3 часа следобяд.

Цанка Николова
от Цанка Николова
10:11, 24.09.2016
Чете се за: 01:00 мин.
Още

Тази гимнастика е характерна само за китайците и е един от символите, който различава древния народ от всички други нации. Всяка сутрин около 6 часа хората се събират заедно и така се подготвят за предизвикателствата на деня.

Джоу Дзяо
Чувствам се освободена от всичко, което е натрупано през деня, като умора и напрежение. Основното което цели тази гимнастика е балансирането между Ин и Ян, това, което е характерно за китайската култура и за китайската философия въобще.

Едно от най-вълнуващите китайски преживявания обаче несъмнено е магията по изписването на китайските йероглифи. А при посещението в институт Конфуций, желаещите ще могат сами да се запознаят с някои основни принципи на древното изкуство.

Джоу Дзяо
Китайски йероглиф, когато пишеме е Art, има нещо много важно - четка, хартия, туш, това е туш вътре, и тушешница.

В деня на китайската култура ще можете да се насладите и на хилядолетна чаена церемония и да вкусите аромата на възхитителния традиционен китайски зелен чай.

Луо Хуейли
Когато прави чаят аз първото мисли такива стихове и после също мисля, какво нужда да правя за моята живот и за други неща.

Ако винаги сте искали да научите няколко фрази на китайски, днес ще имате тази възможност. От институт Конфуций са подготвили открит урок за всички, които искат да направят първите стъпки в древния език.

Аксиния Колева, директор на институт "Конфуций" от българска страна
Китай в очите на българина е изключително разностранен, защото първо Китай е огромна страна, с огромно население и с 50 и няколко националности, всяка от които има свои собствен диалект, на който говори, както и своя култура, и може да предложи на всеки това, от което той се интересува.

Въпреки, че китайската култура е необятна, днес в 11 ще можете да открехнете врата към древния магичен източен свят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митов се срещна с външните министри на Афганистан и Косово
Митов се срещна с външните министри на Афганистан и Косово
Котки в лондонското метро
Котки в лондонското метро