НОВИНИ

Световните снимки на 2017 г.

2017-та година беше изпълнена с изключително много и различни събития в международен план. Фоторепортерите на агенция Ройтерс събраха най-добрите снимки от случилото се по света през изминалите 12 месеца. Вижте част от тях.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
08:55, 30.12.2017
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Политически сътресения, войни, мигрантски кризи и властни диктатори. Това е само малка част от събитията и лицата през 2017-та година. Терористичните атентати също станаха част от ежедневието на европейците. Тази снимка показва как жена от силите за сигурност помага на пострадал на моста Уестминстър. Там през март атентатор се вряза с кола в група пешеходци, като това бе само един от многото подобни случаи през годината.

Друг кадър отново от столицата на Великобритания също попадна в класацията "Снимка на годината за 2017-та" на агенция Ройтерс. Пожарът в Гренфел Тауър отне живота на повече от 70 души. Инцидентът беше заснет от хиляди, но обективът на Тоби Мелвил може би най-ясно е запечатал мащабите на огнената стихия.

Расистки скандали и сблъсъци между крайнодесни протестиращи и противниците им белязаха годината в Съединените щати. В редица градове можеше да бъдат видяни сцени като тези от снимката на Шанън Стейпълтън.

Един друг лидер също привлече погледите и вниманието към себе си. Вождът на една цяла нация - Ким чен Ун, който невъзмутимо наблюдаваше изстрелването на поредната балистична ракета, удобно настанен на стола си.

Мигрантските кризи продължават, като мащабът им се увеличи през 2017-та. Освен хилядите, опитващи се да преминат Средиземно море в търсене на по-добър живот, една малко известна етническа група също беше подложена на гонения. Рохингите трябваше да преминат стотици километри, за да избягат от родните си места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са българските снимки на 2017 г.?
Кои са българските снимки на 2017 г.?
Аз съм... Мария Киркова и Мишел Хюбнер
"Аз съм..." Мария Киркова и Мишел Хюбнер