НОВИНИ

Изпращаме годината с топло време

След валежите от последното денонощие, пътищата в страната са мокри, затова ако планирате пътуване днес- шофирайте внимателно. Прогнозата на синоптиците е, че валежите на повечето места ще спрат, очакват ни и положителни температури. Вижте повече в прякото включване на Милена Кирова.

Милена Кирова
от Милена Кирова
08:06, 30.12.2017
Чете се за: 01:10 мин.
У нас
Красимир Стоев, дежурен синоптик към НИМХ - БАН: След настъпилата промяна в последните 24 часа с преминаване на атмосферни смущения и валежите от дъжд, в последния ден ще настъпи подобрение на времето, температурите ще се повишат. Между 9-14 градуса ще са максималните температури на 31 декември. Вятърът ще е слаб до умерен. В новогодишната нощ ще бъде ясно с температури между -2 и 3 градуса. Сравнително топло и предимно слънчево ще бъде времето през първия ден на новата година. Месецът ще започне с максимални температури между 11-16 градуса. Към 2-ри януари облачността ще се увеличи, но няма да има валежи. Към 3,4 януари ще има валежи от дъжд, които ще преминат в сняг с понижението на температурите. В началото на второто десетнедневие и края на първото отново предстои промяна. Очакват се температури до -13, -15 градуса.

Празнуващите в София могат да бъдат спокойни - определени линии на трамваи, тролеи и автобуси ще се движат през цялата нощ. Метрото също ще работи.

До 2-ри януари с увеличени състави се движат и влаковете по най-натоварените линии в страната, а именно между столицата и големите градове - с общо 18 200 допълнителни места.

По отношение на пътищата в страната към днешна дата предпразнично - по данни на Агенция "Пътна инфраструктура" тази сутрин за по-малко от час - движението по пътя Благоевград „Кулата" в участъка Симитли Кресна се осъществяваше с повишено внимание поради скална маса върху пътното платно като една от лентите за движение беше стеснена, но проблемът вече е отстранен. И все пак за пореден път от КАТ призовават шофьорите да бъдат предпазливи. Защото статистиката за първата серия от празници показва: За периода от 18 до 24 декември екипите на Пътна полиция са установили 18 081 нарушения на пътя. От тях случаите на употреба на алкохол са били 286, като в 137 от тях пробата на водачите е показала над 1,2 промила.

- Преди пътуването прегледайте основно изправността на автомобила си и неговата готовност за движение при зимни условия.

- Пътуването трябва да е добре планирано и е по-добре да се осъществи през светлата част на денонощието

- Не сядайте зад волана след употреба на алкохол!

- Заредете мобилния си телефон и задължително вземете със себе си зарядно устройство .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на социални работници в големите градове на страната
Недостиг на социални работници в големите градове на страната
Инфлацията в Германия достига петгодишен максимум
Инфлацията в Германия достига петгодишен максимум