НОВИНИ

Светът се готви да посрещне Нова година (СНИМКИ)

От Сидни до Ню Йорк, от Токио до Берлин - светът трескаво се готви да посрещне настъпващата 2018-та година. От засилени мерки за сигурност, до ритуали за пречистване и за успешно ново начало - вижте традициите от различните точки на Земята.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
21:37, 30.12.2017
Чете се за: 01:01 мин.
Още

САЩ

Нюйоркският „Таймс скуеър“, където въпреки очаквания студ, милиони ще посрещнат 2018-та, вече е готов за голямото шоу. Освен добро настроение, популярни певци и заря, задължителна част от новогодишната нощ там са и конфетите. Ето защо беше направена и генерална репетиция дори на този елемент от празненството.

;

Германия

Берлин също е в очакване на грандиозно новогодишно парти, което ще се простира от Брандербургската врата до Колоната на победата. Мерките за сигурност са засилени, издаден е и списък със забранени за внасяне в района предмети.

;

Италия

400 полицаи ще патрулират по улиците на Рим в новогодишната нощ, а историческият център ще бъде забранен за коли в продължение на 48 часа.

;

Испания

Властите в Мадрид решиха да допуснат само 20, вместо обичайните 25 хиляди души на емблематичния площад Плаца дел Сол, където в 12-ия час забиват камбаните, а с всеки звън по традиция испанците изяждат по един грозд.

;

Великобритания

Метални преграждения и отново забрана за внасяне на опасни предмети въведоха и в Лондон, където с настъпването на новата година започва и впечатляващо светлинно шоу. Кулминацията на небесния спектакъл е в района на Окото на Лондон.

;

Русия

Облечени като Дядо Мраз хора танцуваха в ритъма на самба на предновогодишно парти. Бразилските ритми обаче всъщност прозвучаха в Москва.

;

Бразилия

А в самата Бразилия също се готвят за Новата година. Десетки хиляди цветни балони полетяха в небето над Сао Паоло. Местни хора почетеха богинята на морето на плажа Копакабана в Рио. С песни и танци, облечените в бяло бразилци предложиха на богинята цветя и други дарове в замяна на закрила през новата година.

;

Япония

Религиозни ритуали и в Япония, където са сред първите, които ще посрещнат 2018-та. Будистки монаси от древната столица Нара почистиха статуите в храма Якуши. Монасите вярват, че докато махат прахта от статуите на Буда, пречистват и себе си от негативна енергия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Другата седмица Ердоган ще се срещне с Макрон във Франция
Другата седмица Ердоган ще се срещне с Макрон във Франция
Всички заложници в украинския град Харков са освободени, похитителят е арестуван
Всички заложници в украинския град Харков са освободени, похитителят е арестуван