НОВИНИ

Светът след атентатите в Брюксел

Засилени мерки за сигурност, така изглежда Европа 24 часа след атентатите в Брюксел. От Форин офис предупредиха британските граждани да избягват пътувания до белгийската столица. Съединените щати също призоваха американските граждани към бдителност при пътувания в Европа.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:03, 23.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Екип на ФБР пристига в Брюксел, за да се включи в разследването на атентатите. Според Държавния департамент на Съединените щати "терористични групи продължават да планират краткосрочни атаки в Европа срещу спортни събития, ресторанти и в обществения транспорт". Предупреждението е в сила до 20 юни - десет дни след началото на европейското първенство по футбол във Франция.

Американски медии припомнят, че още в началото на месеца от Държавния департамент са предупредили за опасност от терористични нападения в Европа.

След кървавите нападения в Брюксел, германският вътрешен министър призова за засилване на размяната на разузнавателни данни между държавите. По неговите думи, службите за регистрация на имигрантите не си сътрудничат достатъчно. Вчера германската полиция арестува трима души в кола с белгийска регистрация близо до границата с Австрия. Те са разследвани за организиране на терористични нападения. Прокуратурата в Париж също започна свое разследване, тъй като при нападенията има ранени французи.

Така светът отговори на кървавите нападения в Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​20 години затвор за наркотрафик на Евелин Банев - Брендо
​20 години затвор за наркотрафик на Евелин Банев - Брендо
Пристигнаха първите туристи в Албена
Пристигнаха първите туристи в Албена