НОВИНИ

Съвместно българо-американско летателно учение на авиобаза Граф Игнатиево

"Тракийски орел 2018" - учение на авиобаза Граф Игнатиево. Тази година в него освен американски пилоти участват и британски летци, които заедно с българските си колеги отработват различни тактики на въздушен бой. В учението днес се включи и генерал Константин Попов, председател на парламентарната комисия по отбрана.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
20:10, 29.05.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Генерал Константин Попов летя на самолет Ф-15 заедно с полковник Дюк Пирак, командир на 123 ескадрила от Националната гвардия на Съединените щати, разположена в Орегон.

Генерал Константин Попов - председател на парламентарната комисия по отбрана: Фантастичен полет, чувствахме се прекрасно между другото, още веднъж благодаря, беше прекрасна емоция. Това е много тежка работа, която изисква много добра подготовка, изисква разбира се, изправна авиационна техника, да се надяваме, че техниката ще бъде все по-изправна за българските ВВС.
Полковник Дюк Пирак - командир на 123 ескадрила на Националната гвардия на щата Орегон: Особена привилегия е да демонстрираме възможностите между българските и американските въздушни сили, с оглед на операциите не може да е по-добре. Да дойдем и да упражним заедно възможностите си и да направим нещата, от които има нужда, за да сме готови да се защитаваме.

Бойните ни летци очакват дали ще бъдат одобрени проектите на правителството за модернизация на военновъздушните сили за нов тип боен самолет и на сухопътните войски за бронирани машини. Те ще се разглеждат от парламентарната комисия по отбраната на 5 юни.

Бригаден генерал Димитър Петров - командир на авиобаза Граф Игнатиево: Да очакваме го, на нас ни трябва стоянка, пълна със самолети, за да можем да работим както трябва, за да можем не просто да оцеляваме, а да развиваме и да усъвършенстваме нашите способности.

В полетите тази година участват самолети Ф-15 и Ф-16, "Юрофайтър" и МИГ-29. Това дава възможност на родните пилоти да съпоставят подготовката си в полети с реални самолети, които са на въоръжение в НАТО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов заминава на работно посещение в Москва
Бойко Борисов заминава на работно посещение в Москва
​БСП внесе 7 сигнала за изборни нарушения в селата Беден и Галиче
​БСП внесе 7 сигнала за изборни нарушения в селата Беден и Галиче