НОВИНИ

Свързват пешеходния подлез “Царевец” с новата метростанция “Орлов мост”

Няма да се строи съоръжение на метрото срещу езерото "Ариана" в Борисовата градина. Това научи БНТ 2 по повод сигнал на наши зрители, които искат да се запази целостта на парка. Оказа се, че е в момента се подготвя подземното изграждане на пешеходна връзка на подлеза с новата метростанция "Орлов мост".

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
20:00, 20.02.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Свързване на пешеходния подлез "Царевец" с новата метростанция "Орлов мост" е поводът за изкопните дейности, които започнаха преди дни в близост до езерото "Ариана". От "Метрополитен" заявиха за БНТ 2, че хората няма нужда де се притесняват, че обликът на парка ще бъде променен.

Д-р инж. Ангел Джоргов – заместник началник "Инвестиционна дейност" в "Метрополитен"
“Площадчето, на което се намираме тук до езерото "Ариана", ще си остане площадче в същия вид, в който си беше до този момент и няма да има съоръжение на метрото на повърхността.”

Теренът ще остане затворен за една година, през която тунелът, водещ към новата метростанция от третия лъч, ще бъде свързан с подлеза от страната на "Орлов мост".

Д-р инж. Ангел Джоргов – заместник началник "Инвестиционна дейност" в "Метрополитен"
“По този начин ще може да се пресича подлезно булевард "Цариградско шосе" от съществуващия подлез и оттам, без да се излиза на повърхността, ще може да се отиде в новата метростанция "Орлов мост".”

В края на месец април предстои да започне изграждането на 4 метростанции в кв. "Овча купел" и кв. "Горна баня". Очаква се метростанциите по третия лъч на метрото да бъдат готови през есента на 2019 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ротация на американските военни в полигон Ново село
Ротация на американските военни в полигон "Ново село"
Как един загубен протфейл намери притежателя си в Америка?
Как един загубен протфейл намери притежателя си в Америка?