НОВИНИ

СЗО с молба за финансови средства на икономическия форум в Давос

Продължава Световният икономически форум в Давос. Световната здравна организация отправи апел към гостите за подпомагане на борбата за превенция на бъдещи епидемии.

bnt avatar logo
от Лилия Мустакова
07:53, 19.01.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Световната здравна организация търси помощ от 500 милиона щатски долара, предназначени за финансирането на проучвания и тестове на три ключови ваксини.

Коалицията по превенция на епидемии идентифицира три заболявания, които могат да представляват опасност - Мерс, познат още като коронавирус на близкоизточния респираторен синдром, треската Ласа, причиняваща фатални кръвоизливи и хенипавирус, който е смъртоносен както за хора, така и за животни.

Ако получи нужното финансиране, Световната здравна организация прогнозира поне по две експериментални ваксини за всяка болест в рамките на пет години. Проучванията вече разполагат с близо 500 милиона от индивидуални правителства, но средствата не са достатъчни за достигане на поставената цел.

Световният икономически форум продължава и днес с генералните секретари на ООН и НАТО, Антониу Гутериш и Йенс Столтенберг, както и британският министър-председател, Тереза Мей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кукленият театър в Стара Загора се нуждае от спешен ремонт
Кукленият театър в Стара Загора се нуждае от спешен ремонт
До 90% измръзвания при черешовите насаждения в Кюстендилска област
До 90% измръзвания при черешовите насаждения в Кюстендилска област