НОВИНИ

Таско Ерменков: Интереси в енергетиката не помагат за обективен доклад

Депутатът от ПГ "БСП лява България" и член на комисията по енергетика Таско Ерменков заяви, че многото интереси, които съществуват вътре в енергетиката, не помагат да се напише един доклад, който да бъде 100 процента обективен и винаги има някой, който е засегнат. обективен доклад за състоянието на сектора.Докладът е подписан от всички членове на комисията с особено мнение.

bnt avatar logo
от БНТ
19:39, 25.05.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Таско Ерменков заяви в студиото на "Още от деня", че още преди три седмици в НС е внесен докладът на временната анкетна комисия за състоянието на енергетиката. Докладът е подписан от всички членове на комисията с "особено мнение", дори и от председателят. Ерменков го е подписал с особено мнение заради предложението да бъде закрит БЕХ.

"Многото интереси, които съществуват вътре в енергетиката, не помагат да се напише един доклад, който да бъде 100 процента обективен и винаги има някой, който е засегнат", каза депутатът от БСП. Той определи влиянието като: "вътрешно убеждение в посока защита на интереса".

"Запазвам си правото, когато започне обсъждането на доклада да си кажа публично мнението, какво ме е мотивирало да го подпиша с особено мнение.... Ако всеки, подписал с особено мнение, се изкаже за какво не е съгласен, може би докладът ще стане по-добър", допълни още Ерменков. .

Той коментира и предстоящата визита на Путин в Атина и спекулациите, че ще се възроди Южен поток 2.

"Проблемът, който ще възникне е, че все още ЕС не е готова да преглътне факта Крим, а това засега е единственото трасе, което избягва и украински, и турски води.", каза Ерменков и допълни, че когато става въпрос за такава геоплитика и големи спорова между големи играчи, е валидна българската поговорка: "Когато атовете се ритата, магаретата страдат".

Бидейки страна членка на ЕС единственото нещо, което можем да направим, е да пледираме за повече разбираемост към нас, каза Ерменков.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тутраканци поддържат болницата си с дарения
Тутраканци поддържат болницата си с дарения
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ