НОВИНИ

Теглене с парашут е най-предпочитаната плажна атракция това лято

Собствениците на водни атракциони в курортите край Варна тази година отчитат близо 30 на сто по-високи печалби в сравнение с миналата, без да са повишавали цените. Интересът на туристите към развлеченията на плажа и водните съоръжения непрекъснато расте.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петя Иванова
14:40, 07.08.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Джетовете и тегленето с парашут, по-известно като парасейлинг, са едни от най-предпочитаните атракции през тази година. Нерядко туристите избират и плаващи съоръжения като банани и шаркове. От водните предизвикателства обаче се възползват основно чужденци, защото българските туристи са малко.

Туристка от Германия:
"Аз искам да опитам всички атракции, които се предлагат на плажа! Цените са нормални, изобщо не е скъпо. Ние сме четирима души тук, идваме от Германия и се забавляваме много"

Единствената услуга, при която се наблюдава по-слаб интерес през този сезон, са плажните масажи. Цените им са между 35 и 70 лева.

Ани Иванова – масажист:
“Туристите са на по-малки групи, малко по-незаинтересовани, но нормално е, да се надяваме този месец да върви повече.”

Красимир Юлиянов е от Ловеч и от няколко дни е на почивка край Варна. Има 2 деца, но не смее да ги качи на надуваемите съоръжения. Твърди, че не са добре обезопасени.

Красимир Юлиянов:
“Много навътре влизат, малко ме е страх. Какво ви притеснява, смятате че не са сигурни ли? Ами не ги връзват , само се държат на дръжките. Нямат нещо по-сигурно да бъде.”

Според спасителя Бюхан Шабанов собствениците на атракциони изпълняват стриктно изискванията за безопасност и инциденти до момента няма. Клиентите също следят за качеството на услугата и при нередности му се обаждат.

Бюхан Шабанов – спасител
"Няма проблеми, защото те си гледат самата зона, те си отговарят за нея. И ние помагаме ако има нещо – но тук, на Златни пясъци не съм чувал."

Шабанов разказа, че инспекторите редовно проверяват водните атракциони, което според него ще предотврати инциденти и в бъдеще.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
630 пожара са потушени в страната за последните три дни
630 пожара са потушени в страната за последните три дни
Мигранти нахлуха в испанския анклав Сеута в Мароко
Мигранти нахлуха в испанския анклав Сеута в Мароко