НОВИНИ

Теменужка Петкова подаде оставка заради сделката с ЧЕЗ

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка заради сделката с ЧЕЗ. Тя съобщи решението си пред журналисти в парламента, след телефонен разговор с премиера Бойко Борисов.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:24, 23.02.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Вчера стана ясно, че чешката държавна компания ЧЕЗ продава доставчика на ток в Западна България на българското дружество "Инерком България".

Справка в търговския регистър показва, че дружество е регистрирано с 50 хиляди лева капитал, а негов управител и собственик е Гинка Върбакова.

Компанията е учредена в края на 2017-та година. От месеци в публичното пространство се говори, че Гинка Върбакова е близка до Теменужка Петкова. Днес Петкова потвърди, че познава собствениците на дружеството, но отрече да има роднински връзки с тях.

Теменужка Петкова: Тези хора ги познавам, познавам ги от последните 20 години, но не съм им кума. И понеже не искам по никакъв повод да се коментират някакви отношения, да има поводи за съмнения по отношение на сделката, да се намеси името на премиера, аз разговарях с премиера и това, което смятам, че трябва да се направи в такава една ситуация при най-малките съмнения за проблеми или евентуални влияния, въздействия, аз смятам, че достойната постъпка е човек да си подаде оставката. Затова аз разговарях с премиера и ще депозирам своята оставка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските антарктици изпълниха научната си програма
Българските антарктици изпълниха научната си програма
Европейските лидери трябва да постигнат съгласие за европейския бюджет
Европейските лидери трябва да постигнат съгласие за европейския бюджет