НОВИНИ

Тереза Мей обеща да уважи желанието на британците за Брекзит

Британският министър на вътрешните работи Тереза Мей издигна кандидатурата си за приемник на Дейвид Камерън на премиерския пост и за лидер на Консервативната партия, като обеща да уважи решението на британците от миналата седмица за напускане на ЕС. Брекзит означава Брекзит, каза Мей.

bnt avatar logo
от БТА
15:35, 30.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света
тереза мей обеща уважи желанието британците брекзит

Кампанията се състоя, вотът се състоя, избирателната активност беше висока и обществото произнесе присъдата си. Не трябва да има опити да се остава в ЕС, не трябва да има опити да се присъединяваме отново към ЕС през задната врата, не трябва да има втори референдум, каза Мей. Тя заяви, че не трябва да има национални избори преди 2020 г. - годината, в която настоящият парламент приключва мандата си. Мей каза, че не трябва да има и спешни бюджетни мерки, за да се компенсират прогнозираните щети, които ще нанесе върху държавните финанси забавянето на британската икономика, причинено от резултата от референдума.

Мей изключи възможността Великобритания след излизането си от ЕС да се съгласи да остави в сила принципа за свободно движение на граждани. При воденето на преговори за излизане от ЕС приоритет трябва да бъде да се даде възможност на британските компании да търгуват с единния пазар на стоки и услуги, а също да се върне по-големият контрол над броя на хората, които идва тук от Европа. Всеки опит за измъкване от това, особено от страна на кандидатите, агитиращи за излизане от ЕС и фокусиращи вниманието си върху имиграцията, ще бъде осъден от обществеността, каза Мей.

Тя предупреди, че ще има сериозни последици от излизането от ЕС и призова британските политици да се отнесат сериозно към тези предизвикателства. Британските букмейкъри дават най-големи шансове на Мей да победи в надпреварата за лидерския пост. На второ място поставят министъра на правосъдието Майкъл Гоув.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите приеха на първо четене закона за антикорупция
Депутатите приеха на първо четене закона за антикорупция
Футболни фенове на Ирландия получиха Ордена на Париж
Футболни фенове на Ирландия получиха Ордена на Париж