НОВИНИ

​Томислав Дончев за пенсиите: Кабинетът няма да допусне никой да бъде ощетен

При толкова много промени и реформи в пенсионната система, въпреки желанието тя да е по-балансирана и никой да не е ощетен, очевидно в този процес понякога, надявам се неволно, се получават и дефекти. Това заяви в студиото на "Още от деня" вицепремиерът Томислав Дончев. Той уточни, че правителството няма да допусне никой да бъде ощетен.

bnt avatar logo
от БНТ
18:44, 20.03.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Томислав Дончев, вицепремиер: Никой от пенсионираните вече лица няма защо да се притесняват или опасяват, че размера на пенсията ще бъде редуциран. По отношение на лицата, които предстои да се пенсионират, ако взети преди това решения предизвикат девиации, изкривявания, където те се чувстват ощетени, ще бъде направено необходимото и от страна на НОИ, и от страна на правителството, да не се стига до ситуация, където те да получават по-нисък размер на пенсията. Правителството няма да допусне никой да бъде ощетен.

Относно енергийните проекти за България, Томислав Дончев каза, че "Турски поток" е в морската част на газопровода през Черно море на територията на Турция. Всъщност тръбите са две - едната е за "Турски поток", другата е за задоволяване нуждите на Турция.

Томислав Дончев, вицепремиер: Безспорно транзит на газ от където и да било носи приходи, той носи транзитни такси. България в момента е стартирала не един проект за разширяване на газопреносната си мрежа, като нашата идея е да бъдем отворени към всички възможности за транзит на газ, защото възможностите се променят. Газовата карта на Европа и на света в момента е много динамична. В средата на тази година трябва за започне да се изгражда интерконектора с Гърция. Та това е част от политиката ни - да разширяваме газопреносната си мрежа. Това са приходи от транзит, възможности за търговия - т. нар. хъб, но най-вече диверсификация, т.е. да имаме достъп до газ от различни източници.
;

Проектът АЕЦ "Белене" трябва да бъде реализиран като пазарен, т.е. стойността на която е изграден и цената на тока, която ще произвежда, да бъде съобразена с конюнктурата на пазара, обясни още вицепремиерът Томислав Дончев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Хъшове с юбилейно представление
ДРУГИТЕ новини: "Хъшове" с юбилейно представление
ЕНП решава дали да изключи или замрази членството на партията на Виктор Орбан
ЕНП решава дали да изключи или замрази членството на партията на Виктор Орбан