НОВИНИ

Започна пролетното почистване на София

Със засаждане на дървета и боядисване на пейки в 51-во училище "Елисавета Багряна", започна пролетното почистване в София. То продължава до 15 април и всеки, който иска да се включи, може да получи ръкавици и чували и дори материали за ремонт на междублокови пространства. Тази година призивът на Столичния инспекторат е да се намали замърсяването на околната среда с пластмасови отпадъци.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:32, 20.03.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Въпреки, че кампанията по пролетното почистване е обявена до средата на април, това е просто формалност и всеки, който изяви желание да почисти, да засади дърво или просто да разкраси междублоковото си пространство, ще получи необходимото съдействие.

Освен чували и ръкавици за почистване, при желание от Столичния инспекторат могат да ви дадат и материали, с които можете да освежите градинката пред блока.

инж. Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат: Обръщам се пред гражданите, не само да се включат, а ако имат някакви инициативи, които искат да реализират, можем да помогнем и със спонсори.
;

Повече информация можете да получите на сайта или на телефона на инспектората. Там можете да подадете и заявление, ако искате пред жилището ви да бъдат поставени и контейнери за разделно събиране на отпадъци. Продължава и безплатното раздаване на компостери. Тази пролет от общината ще наблегнат и на чистотата на улиците.

Лорита Радева, председател на Комисията по екология, СОС: Заложихме повече средства и с акцент върху машинното почистване на улиците, които са с масов градски транспорт. Увеличаваме и кратността на миене на улиците, като мярка срещу мръсния въздух.

А пролетни акции по залесяване предстоят, както в новата гора на София край Суходол, така и на Витоша.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фейгин се класира за волната програма на Световното първенство
Фейгин се класира за волната програма на Световното първенство
Раздават конфискувани дърва на нуждаещи се в Стралджа
Раздават конфискувани дърва на нуждаещи се в Стралджа