НОВИНИ

Топлофикация - Пловдив е в готовност да стартира отоплителния сезон

Топлофикация - Пловдив е в готовност да стартира отоплителния сезон. Още през септември са направени необходимите технически дейности, както по мрежата и съоръженията, така и по абонатни станции. Това съобщиха от пресцетъра на дружеството. Проверени са данните от уредите за отчитане и е извършена профилактика на инсталациите в отделните сгради – абонати на Топлофикация.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
18:15, 13.10.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

1200 са абонатните станции, които са подготвени за зимния сезон. Въпреки че температурите все още са по-високи от нормативно определената граница от 12 градуса по Целзий, когато стартира отоплителният сезон, вече има заявки от клиенти, които са поискали да се пусне парното. За да плащат по-ниски сметки от дружеството препоръчват.

Крум Косев – говорител на ЕВН – Топлофикация
"Чисто практичен съвет е да не покриват отоплителните тела с някакви други мебели или някакви завеси всичко това са мерки, които да не възпрепятстват отоплението в дома."

Макар да са намалели, все още от Топлофикация констатират, че има нерегламентирано включване на абонати, които нямат уреди за отчитане по радиаторите. Затова препоръчват потребителите да преминат на дистанционно отчитане на използваната енергия.

Крум Косев – говорител на ЕВН – Топлофикация
"Там няма изравнителни сметки, няма прогнозни дялове измерването е в най-точни стойности, ако има съмнения за неправомерно консумиране, то това консумиране е в минимални стойности."

Намалена е цената и на топлата вода - 10 лева за един кубик. Дали това е по изгодно от ползването на бойлер, всеки потребител трябва сам да изчисли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът Мая Манолова ще остане при миньорите в рудник Бабино
Омбудсманът Мая Манолова ще остане при миньорите в рудник "Бабино"
Ще обучават безплатно деца на информационни технологии в Бургас
Ще обучават безплатно деца на информационни технологии в Бургас