НОВИНИ

Тракийско дружество дари учебници на българско училище в Истанбул

Тракийското дружество в Хасково изпрати учебници и учебни помагала на българското Неделното училище в Истанбул. Дарението е на стойност над 2000 лева и е осъществено с помощта на едно от големите издателства.

bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 23.07.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Общо 6 кашона с учебници, учебни помагала и методическа литература изпратиха хасковските тракийци към неделното училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Истанбул. Дарението включва по 10 комплекта от всички пособия от 1 до 12 клас.

Кирил Сарджев, председател на ТД "Георги Сапунаров": Учебниците касаят българската програма на Министерство на просветата. Това, което се учи в българските училища, ще се учи и в Истанбул.
;

С дарението учениците от българската общност в турския мегаполис ще започнат новата учебна година през септември. Неделното училище е създадено преди 2 години по инициатива на генералното ни консулство в Истанбул. Сега там се обучават хора от най-различни възрасти, като само децата от начален курс са над 40.

Кирил Сарджев, председател на ТД "Георги Сапунаров": Има и други като мен и като вас, които искат да си възвърнат знанията по български език. Те са записани от 5 до 12 клас. Така че структурата на участниците е до 70 години, може и повече. Това са българи, които живеят с мисълта за България.

От Тракийското дружество и друг път са изпращали лични дарения от речници, географски карти, справочници и художествена литература. През септември предстои нова акция и за българското училище в Истанбул ще заминат манекени, облечени с български носии, за да се обзаведе битов кът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алеята на войнската слава в Карлово се сдоби с 5 възпоменателни плочи
"Алеята на войнската слава" в Карлово се сдоби с 5 възпоменателни плочи
Обучават фестивални мениджъри във Варна
Обучават фестивални мениджъри във Варна