НОВИНИ

Транспортни проблеми в Русенско

Голяма част от междуселищните автобуси днес не тръгнаха от русенските гари или пък пропуснаха част от курсовете си. Причината е, че главните пътища периодично се затварят заради снегонавявяния, а много от общинските са разчистени така, че да мине само една лека кола. Това е и причината, откакто заваля сняг, много хора да не успеят да стигнат до работните си места.

bnt avatar logo
от ​Даниела Василева
17:48, 11.01.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Хора от село Кошарна позвъниха в редакцията ни, притеснени, че от петък - вече три дни, не успяват да стигнат до работните си места в Русе. Оказва се, че автобусът стигал само съседното село, защото пътят за Кошарна и Стамболово не бил разчистен. Тази сутрин ситуацията отново се повторила.

Айше Мехмед: Притеснително, естествено, който е на работа. На спирката имаше хора, нали, на работа тръгнали сутринта и им беше притеснително, защото ранен автобус няма, пък осем и половина, нали, нормално дойде човекът, закъсняват за работа.

Юри Янков от сутринта кара по този маршрут. Казва, че също се притеснява от ситуацията - пътищата не са както трябва разчистени, а хората разчитат на него, за да стигнат до работа, до лекар. Обяснява, че тези дни фирмата решила да пусне малък автобус, за да е по-маневрен.

Юри Янков - шофьор: С големия автобус малко ще ни е трудно към Стамболово. Тесен е участъкът, не дай си Боже да изскочи някоя кола отсреща - няма накъде - ни отляво, ни отдясно.

Пътят Русе-Разград тази нощ беше затворен за движение. Поради тази причина днес от Русе за Варна, Шумен и Разград, както и в обратна посока автобуси не са пътували. През деня беше разрешено движението на лекотоварни автомобили и единствено до град Ветово успя да стигне един микробус.

инж. Емил Ламбев - собственик на Автогара "Изток": Тази сутрин се опитаха, вместо големи автобуси вземаха малки - микробуси, и с тях направиха по един курс, но ги спряха.

От Пътно управление и от общините в Русенско казват, че полагат всички усилия, за да разчистват пътищата, като приоритетно се ориентират към най-натоварените. Затова и до обяд Автогара "Изток" днес беше трудно проходима, защото техниката е била насочена към по-проблемни участъци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Санкции за фирмата, която отговаря за почистването на бул. Цариградско шосе
​Санкции за фирмата, която отговаря за почистването на бул. "Цариградско шосе"
Световен ден на думата благодаря
Световен ден на думата "благодаря"