НОВИНИ

Трасе на градския транспорт в София се нуждае от спешен ремонт

Софийската улица „Григор Начевич“ е една от най-труднопроходимите отсечки от маршрута на тролейбусите 2 и 9. Освен непрекъснатото задръстване, дупките, които се появиха, правят преминаването трудно и опасно и за колите, и за тролейбусите.

БНТ2-София
от БНТ2-София Тодор Литовски
19:05, 10.04.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

По улица „Григор Начевич“ минава целият автомобилен трафик от кв. „Белите Брези“ към центъра на София. Заради строежа на метростанцията на бул. „България“ и тролейбусите се движат тук вече втора година. За да заобикалят дупките, огромните тролеи навлизат в насрещното движение и застрашават насрещните автомобили.

Шофьор на тролей
"Какво да ви кажа, просто са невероятно големи. Има обещание, че ще ги запълнят някой ден, като се оправи времето, но от това по-добро време не виждам. Кога ще се оправи, един Господ знае."

От Столичната община увериха, че трасетата на градския транспорт са с приоритет при ремонтите на улиците, и увериха, че скоро ще решат проблема. Тъй като повечето големи булеварди са ремонтирани след зимата, асфалтиране се извършва вече и в кварталните улици. Малката улица „Св. Климент Охридски“ зад Софийския университет е кандидат за спешен ремонт.

"Не е за пръв път да има дупки тук, но тези са ужасни. Аз се чудя как минават въобще колите. Те жонглират ей така."

Трафикът оттук е почти непрекъснат, защото улицата е единственото трасе за излизане от локалното платно на бул.„Цар Освободител“. При заобикаляне на дупките се чупят огледала на паркирани коли, оплакват се съседи. Ако пък не видиш ямата, защото караш близо до предната кола, може сериозно да пострадаш."

Евгени Крусев – заместник-кмет по транспорт на София
"В рамките на следващата седмица ще бъде извършен ремонт на ул. ”Климент Охридски”.

За жителите и преминаващите по ул. „Климент Охридски“ ремонтът на дупките тук е много важен, защото всеки ден рискуват да повредят колите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наско от Б.Т.Р. като Пилат Понтийски
Наско от Б.Т.Р. като Пилат Понтийски
Тома Биков: Надявам се следващият парламент да има пълен мандат
Тома Биков: Надявам се следващият парламент да има пълен мандат