НОВИНИ

Скандал за момиче завърши със стрелба в училищен двор в Пловдив

Скандал за момиче завърши със стрелба в училищен двор в Пловдив. Късно снощи зрелостник е прострелял с газово оръжие свой връстник в главата, по-късно е задържан от полицията и вече е с повдигнато обвинение за опит за убийство. Пострадалото момче е без опасност за живота, настанено е в болница. По случая работи Окръжната прокуратура в Пловдив.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
18:09, 10.04.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Двамата младежи се уговорили в социалната мрежа къде и кога да се срещнат, за да изгладят конфликта помежду си, извикали и свои приятели. В двора на училище "Стоян Михайловски" разговорът прераснал в скандал и момчетата се сбили. А след това Михаил извадил газов пистолет и го насочил към своя връстник.

Според други младежи, които също са били тук на това място, момчето е произвело с газовия пистолет поне 4-5 изстрела.

19-годишният Иван е бил прострелян в бузата, но е успял да стигне до близката интернет зала, където помолил да му извикат линейка.

Гено Ликов: Беш окървавен, половината му лице, той дойде тук да потърси един негов приятел да извикаме линейка, извикахме линейка, но когато дойде полицията, тогава го откараха. Поне аз така разбрах, за някакво момиче е станало цялото това нещо.

Пострадалото момче е настанено в болница, състоянието му е стабилно. Стрелецът е обвинен в опит за умишлено убийство.

Галина Андреева – говорител на Окръжна прокуратура Пловдив: Това е така, тъй като и към настоящия момент проверяваме опцията да е стреляно с преправено газово оръжие, а самите изстрели са били насочени и към главата на пострадалия, като в един от тях, в неговата глава, в част от лицето му е попаднала съчма.

Все още не е установено чий е пистолетът и как младежът се е сдобил с него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев изпрати съболезнователно писмо до своя египетски колега
Президентът Радев изпрати съболезнователно писмо до своя египетски колега
Холидей хироус дариха хранителни продукти за нуждаещите се за Великден
"Холидей хироус" дариха хранителни продукти за нуждаещите се за Великден