НОВИНИ

Три мощни труса бяха регистрирани днес в Централна Италия

Още три подземни труса бяха регистрирани тази сутрин в Централна Италия, в района, където от края на август земетресенията не спират. След вчерашния мощен трус с магнитуд 6,6 ранените са около 20 души. Хиляди хора прекараха нощта във временни убежища.

Фани Аронова
от Фани Аронова
10:34, 31.10.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Нови разрушения и прекъснати пътища се наблюдават в района, където от края на лятото земята периодично се разтърсва от трусове. Село Висо е сред най-пострадалите.

Последният силен трус тази сутрин е бил с магнитутд 4,2 по Рихтер, съобщиха от Средиземноморския сеизмологичен център. Епицентърът е бил на 124 км от Рим, на дълбочина от 2 км. Трусът е усетен в столицата и в много региони на Италия. Много селища останаха без електричество.

Десетки хиляди хора загубиха домовете си. Много от тях прекараха изминалата нощ в палатки, в коли и временни убежища. След мощния трус вчера много други бяха евакуирани от района, който пострада тежко още в края на лятото.

Мъж: Земетресението на 24 август засегна мнозина, особено работещите в земеделието. Не им дават палатки, те останаха без къщи. Не разбирам как ще изкарат зимата.
Жена: Властите подценяват ситуацията. Едва сега отвеждат хората. Трябваха им два месеца, за да организират евакуация.

Италианският премиер Матео Ренци свика извънредно заседание на правителството. Бедствието в Централна Италия се дължи на снижаване на земни пластове и беше определено от специалисти като незатихващо явление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превозвачи блокираха шест гранични пункта
Превозвачи блокираха шест гранични пункта
Правителството и опозицията на Венецуела се споразумяха по график за преговори
Правителството и опозицията на Венецуела се споразумяха по график за преговори