НОВИНИ

Тръмп кацна в Китай на официално посещение (СНИМКИ)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна на държавно посещение в китайската столица Пекин за ключовата част от азиатската си обиколка. Тя ще бъде съсредоточена около търговията и желанието на Тръмп за създаване на безкомпромисен световен фронт срещу ядрените оръжейни амбиции на „жестоката диктатура” в Северна Корея.

bnt avatar logo
от БГНЕС / БТА
10:05, 08.11.2017
Чете се за: 00:22 мин.
По света

Администрацията на Тръмп смята Пекин за ключ към контрола на Северна Корея, която зависи от Китай за икономическото си оцеляване и за 90% от търговията си.

Китай е третият етап от обиколката в Азия на Тръмп след Япония и Южна Корея. Тръмп пристигна в Пекин от Сеул. Визитата му ще продължи по-малко от 48 часа.

;

Тръмп и съпругата му Мелания бяха посрещнати тържествено от китайския лидер Си Цзинпин. По време на визитата Тръмп и Си ще разговарят няколко пъти.

В началото на посещението на Тръмп се предвижда разглеждане на Забранения град в Пекин. Там Тръмп и съпругата му Мелания ще бъдат придружавани от китайската президентска двойка. За целта Забраненият град, който обичайно е пълен с туристи, днес бе пуст.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иво Христов се извини за изказванията си за българския народ
Иво Христов се извини за изказванията си за българския народ
Принц Чарлз също се  оказа замесен в скандала  Парадайз пейпърс
Принц Чарлз също се оказа замесен в скандала "Парадайз пейпърс"