НОВИНИ

Тръмп постави условия за налагането на мита върху стомана и алуминий

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че ще спести на Европейския съюз митата върху стоманата и алуминия, ако Европейският съюз се откаже от бариерите, които издига пред американските стоки.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
08:02, 11.03.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Обявените от Тръмп мита от 25 процента върху вносната стомана и от 10 процента върху вноса на алуминий се оспорват от европейските партньори на Вашингтон. При разговорите между представители на двете страни вчера в Брюксел не беше постигнат компромис

Междувременно, Тръмп изрази доверие в ангажимента на севернокорейския режим да не изстрелва ракети до историческите преговори, които той ще има с лидера Ким Чен-ун. Чуйте какво каза още американският президент.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Много хора святаха, че отиваме във война, но изведнъж се оказва, че ще имаме среща със Ким Чен Ун. Няма да има повече ракети и има желание от страна на Северна Корея за премахване на ядреното оръжие. Наложихме много строги санкции от първия ден, в който съм в Белия дом. Ще имаме среща с Пхенян и ще видим какво ще стане."
;

Доналд Тръмп ще се срещне лично с лидера на Северна Корея Ким Чен-Ун за преговори за ограничаване на ядрените оръжия. Белият дом допълни, че срещата ще бъде факт преди края на месец май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват сериозни ремонти на пътищата по морето
Започват сериозни ремонти на пътищата по морето
5% скок на цените на имотите за година във Варна
5% скок на цените на имотите за година във Варна