НОВИНИ

Тръмп потвърди, че на 12 юни ще се срещне с Ким Чен-ун

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви пред репортери след среща в Белия с пратеник на Пхенян, че ще се срещне с лидера на КНДР Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур и че комунистическата държава желае да се откаже от ядреното си оръжие, предадоха Франс прес и Ройтерс. Тръмп се срещна днес в Белия дом с високопоставения пратеник на комунистическата държава Ким Йон-чхол и срещата е продължила по-дълго от планираното. Президентът каза, че тя е минала "много добре", предаде Асошиейтед прес. Миналата седмица Доналд Тръмп отмени срещата на върха в Сингапур заради „проявената враждебност в последната декларация на Пхенян“.

bnt avatar logo
от А. Георгиев
21:51, 01.06.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Според американския президент Северна Корея е готова на денуклеаризация и подчерта, че китайският президент Си Дзинпин е участвал активно в уговарянето на срещата.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Вярвам, че това ще е много успешен, в крайна сметка успешен процес.

Американският президент и севернокорейският пратеник са обсъдили санкциите на САЩ срещу Северна Корея. Тръмп добави, че очаква с нетърпение деня, в който може да свали санкциите от Северна Корея. Двамата са обсъдили и прекратяването на войната между Севера и Юга и изрази убеждението си, че трансформацията на Северна Корея може да се случи и под управлението на Ким Чен-ун. По думите му САЩ няма да платят голяма цена за помощ на Северна Корея, като по-голямата част от товара ще бъде поет от Юга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият италиански вътрешен министър се заема веднага с миграционната политика
Новият италиански вътрешен министър се заема веднага с миграционната политика
Започна 26-ият международен театрален фестивал „Варненско лято“
Започна 26-ият международен театрален фестивал „Варненско лято“