НОВИНИ

Тръмп си назначи адвокат за разследването за връзките му с Русия

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че опитният вашингтонски адвокат Тай Коб ще бъде специален съветник на президента, а източници, близки до назначението, твърдят, че Коб ще се занимава с отговора на Белия дом за връзките на Тръмп с Русия, предава Ройтерс.

bnt avatar logo
от Андрей Георгиев
21:47, 15.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
тръмп назначи адвокат разследването връзките русия

Коб ще служи като връзка между Конгреса и Белия дом, докато се води разследването за връзките на Тръмп с Русия. То беше стартирано заради данни от разузнавателните служби на САЩ, според които Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г., които Доналд Тръмп спечели срещу Хилари Клинтън, кандидат от демократическата партия.

;

Междувременно, скандалът с най-големия син на Тръмп се разраства. Американската телевизия ЕнБиСи обяви, че има данни за среща между лобист от руска страна, който е бивш офицер от съветското контраразузнаване, и Доналд Тръмп-младши, както и с руската адвокатка Велесницкая.

Телевизията не назова руския лобист по име, но според Асошиейтед прес той се казва Ритан Ахметшин. ТАСС цитира говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, според когото няма данни такъв човек да съществува.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредният убиец на пътя
Поредният убиец на пътя
Кино в Софийския зоопарк
Кино в Софийския зоопарк