НОВИНИ

Тротоари като ледени пързалки

Танцуващи хора по улиците на София. Това е обичайна гледа, заради поледицата навън. По закон всеки от нас е задължен да почисти тротоара пред дома или офиса, но далеч не всички го правят.

Милена Кирова
от Милена Кирова
16:37, 15.01.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Смела стъпка напред върху леда, кратко ръкомахане в опит да запазиш равновесие и вече си на земята. Снеготопенето през деня и падането на температурите през нощта превърнаха тротоарите в ледени пързалки. Жертвите - тези, които бързат прекалено или са обули неподходящите обувки.

БНТ: Как ви се струват тротоарите?
Минувач: Недобре изчистени.
Минувач: Изчистенко, обаче вижте то се е заледило.
Георги Димитров: И най-смешното нещо, което през живота ми се е случвало. Когато беше големия сняг бяха ги мобилизирали тези, които събират таксите на паркиралите автомобили. Питам ги аз - защо не почистите тука пътеката бе? А знаете ли какво ми отговориха: ,,А ние си чистим тука да паркират, да им взимаме пари, пътеката е за пешеходци" Невероятно...

Видео със закъсал автобус, бутан от пътниците в кв. ''Дианабад'' за кратко събра стотици гледания в Интернет. Някои шегаджии не пропуснаха да обележат, че само за лев и 60 можеш да получиш бонус - фитнес тренировка. От столичния инспекторат обясниха, че на почистващата фирма няма да бъде платено. Работници от фирмите, наети от Столичната община продължиха и днес да разбиват леда и да хвърлят сол.

Зоя Славчева: От 5 и половина сме от сутринта като сме започнали от горе от "Янко Сакъзов" и още имаме работа.

За тротоарите пред собствените ни домове не можем да виним общината. Сами трябва да почистим. Ако не го направим ни грози наказание. В София глобите са между 50 и 500 лева за физически и между 700 до 2000 лева за юридически лица. Поледиците ни дадоха и повод по-често да подаваме ръка, дори на непознати.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболната легенда Христо Бонев получи инфаркт
Футболната легенда Христо Бонев получи инфаркт
Среща на ветерани във Виетнам
Среща на ветерани във Виетнам