НОВИНИ

Търси доброто: 100 керамични сърца за хората в Хитрино

Малките жестове правят големите промени. В това е убедена художничката София Христозова от Пловдив. Тя е изработила 100 керамични сърца, а парите от продажбата им ще бъдат изпратени на пострадалите от село Хитрино.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
07:21, 21.12.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Кутията с керамичните сърца е повод посетителите на коледния базар в Пловдив да благодарят на Софи, защото така спонтанно могат да подкрепят хората в Хитрино. От сувенирите си купуваха дори останалите участници в събитието.

Петя Константинова: Всеки би искал да се чувства съпричастен и да помогне и дори с някакъв толкова мъничък жест бих искала да допринеса да се помогне на тези хора.

В деня на траур Софи следи цял ден новините от Хитрино в ателието си. Подготвя изделия от керамика за предстоящите базари в Пловдив. Собственоръчно направените от нея сърца решава да подари на жителите на пострадалото село.

София Христозова – художник: Това са дребни пари на фона на разрушенията и всичко, което се е случило. И жертвите – те са безценни, но силно се надявам да се продадат и да помогнат на някой.
Петя Константинова: Всеки е човек и със сърцето си взима такива решения.
София Христозова – художник: Просто сърцето е като нещо лично, просто малък жест... сърцето може би, сърцето на всеки един от нас представлява.

Според известен индийски мъдрец, почти всичко, което правим ни се струва незначително, но е важно, че го правим. А инициативата на Софи продължава на базара в квартал „Капана“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денят на зимното слънцестоене
Денят на зимното слънцестоене
Тази вечер е финалът на музикалното риалити Голямото рок междучасие
Тази вечер е финалът на музикалното риалити "Голямото рок междучасие"