НОВИНИ

Търсят приемно семейство за изоставеното бебе в Петрич

Търсят приемно семейство на момиченцето, което беше изоставено в петък пред педиатричен кабинет в болницата в Петрич. Полицията арестува 38-годишна жена, която се предполага, че е майка на бебето. По всяка вероятност то е родено в домашни условия. В момента детето е настанено в детското отделение на болницата в Сандански, а състоянието му е добро.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
10:34, 22.10.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Тъй като изоставането бебе няма близки роднини, при които да бъде настанено за отглеждане, в момента социалните служители търсят подходящо приемно семейство, което да се грижи за него, след изписването му от болницата. От прокуратурата в Петрич отказаха да коментират дали задържаната жена е биологичната майка на момиченцето.

Елеонора Сливкова, директор Дирекция Социално подпомагане - Сандански: Ако се установи, коя е майката, ще предстоят разговори. Аз много искам да се пазим от прибързани изводи и прибързано съдене. Никой от нас няма представа, защо се е озовало това дете пред лекарския кабинет.

От прокуратурата отказаха да съобщят дали задържаната жена оказва съдействие при разследването и дали се знае, кой е бащата на бебето. Арестуваната е живеела с роднини в село Старчево, но те не искат да коментират случилото се.

Елеонора Свливкова, директор Дирекция Социално подпомагане - Сандански: Когато се установи, които са родителите, първото нещо, което ние ще направим е, като казвам ние, имам предвид Системата за закрила на детето, е да проучим тези родители, да проверим техните нагласи, да оценим техния капацитет, ако се наложи ще включим и социална услуга. Колеги от социална подкрепа, за да се установи тези родители имат ли желание и ако имат желание, годни ли са да полагат грижи за детето.

От държавното обвинение в Петрич казаха, че на 38-годишната жена все още не е повдигнато обвинение.


Вижте повече във видеото от Сутрешния блок на БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полиция нахлу в сградата на горското стопанство във Велико Търново
Полиция нахлу в сградата на горското стопанство във Велико Търново
​Храна за 750 милиарда долара годишно изхвърлят богатите нации
​Храна за 750 милиарда долара годишно изхвърлят богатите нации