НОВИНИ

"Царевец" никога не почива...

Историческият хълм „Царевец" във Велико Търново е единствения музей в страната, който никога не затваря. Портите на крепостта ще бъдат отворени и на първи януари 2016 година и точно в 12 часа тържествено ще бъде посрещнат първия за новата година посетител. По традиция той ще получи и подаръци. Заради необичайно топлото за сезона време в дните между Коледа и Нова година рекорден брой туристи посетиха крепостта, която от столетия пази духа на Второто българско царство.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева, Пламен Петков
13:35, 31.12.2015
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Над половин милион души са посетили царската крепост през изминаващата 2015 година. Това отново прави Царевец най-предпочитания музей в България.

„Царевец" е едниственият туристически обект, който работи 365 дни в годината. Затова, по традиция, на първи януари в 12 часа ще очаква първият си посетител за 2016.

Иван Църов, директор на историческия музей във Велико Търново: Вече стана един такъв обичай, една практика да го посрещам лично, връчваме му няколко наши издания, няколко наши рекламни материали, също така и карта за безпратно посещение на всички музейни обекти за срок от една година!

Друга празнична традиция е посрещането на новата година под открито небе. За всички, които ще се съберат тази вечер на площада в центъра на града ще има новогодишна почерпка, празничен концерт и двайсетминутна заря.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посрещат вече Новата 2016-та по света!
Посрещат вече Новата 2016-та по света!
Какво ще се случи през 2016 година?
Какво ще се случи през 2016 година?