НОВИНИ

ЦИК: Точният брой на изборните секции у нас ще стане ясен утре

Днес приключва предизробната кампания за предсрочните парламентарни избори. За вота в неделя са регистрирани 13 партии 9 коалиции и 21 инициативни комитета. Отпечатани са над 7 и половина милиона бюлетини. Точният брой на изборните секции у нас ще стане ясен утре. В чужбина са разкрити 371 секции в 70 държави. В "Денят започва" говорителят на ЦИК Александър Андреев, съобщи, че пред всяка секция у нас трябва да бъдат оповестени телефоните на дежурния прокурор и районното полицейско управление, за да може избирателите да подават сигнали за нарушения.

bnt avatar logo
от БНТ
08:52, 24.03.2017
Чете се за: 00:26 мин.
Избори 2017

Най-много секции има във Великобритания, където въз основа на заявленията са разкрити 58 на брой. По време на президентските избори секциите са били 52. Ако са били подадени повече заявления, щяха да бъдат разкрити още секции, уточни говорителят на ЦИК.

В Германия има 13 секции в 8 места, където България има дипломатическо представителство.

По отношение на гласуването в Турция ЦИК е предприела мерки за протичане на нормален изборен процес във 35-те секции. Ограничена е възможността да се повлияе на избирателите при упражняване на правото на глас.

Попълването на декларацията, че не е гласувано на друго място, трябва да бъде подписана лично пред Секционната избирателна комисия.

Наблюдаването на изборния процес извън страната ще става от наблюдатели, представители на политическите сили и застъпници, които могат да подават сигнали пред ЦИК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въвеждат се промени в движението във връзка с парламентарните избори
Въвеждат се промени в движението във връзка с парламентарните избори
От специалния ни пратеник на БНТ: Центърът на Лондон вече е достъпен
От специалния ни пратеник на БНТ: Центърът на Лондон вече е достъпен