НОВИНИ

Цвета Караянчева за президента Радев: Когато говориш без диалог, е по-лесно

В студиото на „Денят започва с георги Любенов“ председателят на НС Цвета Караянчева заяви, че не е доволна от начина, по който се осъществява комуникацията с президента Радев. Тя отбеляза, че той винаги е поканен в парламента, но той не се възползва от това. Според Цвета Караянчева почти всеки месец президентът Радев налага вето върху закони, което е негово право, но по думите ѝ има липса на диалог между него и народните представители.

bnt avatar logo
от БНТ
09:25, 22.12.2018
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Динамика“ е думата на годината, заради бурните парламентарни дебати и успешното Българско европредседателство, заяви парламентарният председател. Като едно от най-големите предизвикателства на изминалата година тя определи протеста на майките на деца с увреждания.

Цвета Караянчева, председател на НС: Мисля, че се получиха няколко добри закона и се надявам да облекчат живота на тези хора.

Като грешка на управляващите тя определи недостатъчно добрата комуникация с гражданите, като за пример тя посочи казуса със застраховките и обезщетенията при пострадали при катастрофи, данъците върху старите автомобили.

;

Трябва да се направи широк обществен дебат, за да уверим обществото, че изборът на нов многоцелеви изтребител за ВВС е най-добрият, заяви Цвета Караянчева. По думите ѝ, изборът на машината е бил изцяло експертен.

Цвета Караянчева, председател на НС: Важно е хората да знаят къде ще отидат тези 1,6 милиарда лева.

Няма практика парламентът да разпределя бюджетния излишък, заяви Цвета Караянчева.

;

Всеки месец има вето на президента и това е негово право, но липсва диалогът с народните представители, каза парламентарният шеф. По думите ѝ липсата на диалог създава усещане за конфликт между институциите, като тя е поканила президента Радев в парламента, макар че според нея няма нужда да го прави, защото вратите за него са винаги отворени.

Тя изтъкна, че поправките в Наказателния кодекс за т.нар. „тайни арести“ са въведени атентатите в Париж.

Премиерът Борисов винаги се е явявал в Народното събрание, когато е бил призоваван, заяви Караянчева.

Цвета Караянчева, председател на НС: В никакъв случай няма желание за неявяване.

В случай, че ГЕРБ получи по-малко евродепутати от БСП на евроизборите догодина, това няма да означава предсрочни избори, заяви Караянчева. Тя отбеляза, че това е малко вероятен сценарий. По думите ѝ е важно да се повиши политическата активност на българите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният прокурор Сотир Цацаров в специално интервю за БНТ
Главният прокурор Сотир Цацаров в специално интервю за БНТ
Коледно пътуване за деца и родители в Родопската теснолинейка
Коледно пътуване за деца и родители в Родопската теснолинейка