НОВИНИ

Тримата обвиняеми по делото „Иванчева“ излизат под домашен арест

Прокуратурата е оттеглила искането си за спиране на решението на спецсъда, с което Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров са пуснати под "домашен арест". От областната служба "Изпълнение на наказанията" са уведомили съда, че не могат да сложат електронни гривни на тримата подсъдими по делото защото системата за електронно наблюдение все още не функционира.

Николай Минков
от Николай Минков
08:34, 22.12.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Бившата кметица на столичния квартал „Младост“ Дессилава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров ще прекарат Коледните празници в домовете си. На 19 декември състав на Специализирания наказателен съд със съдия Иво Хинов разпореди най-тежката мярка „задържане под стража“ да бъде заменена с домащен арест. Идеята беше да се приложи новата система с електронна гривна, но се оказа, че системата все още не е внедрена. Въпреки това мярката ще бъде изпълнена.

В първите почивни дни след Коледните празници се очаква тримата обвиняеми да се върнат в съдебната зала за ново разглеждане на мярката им след пореден протест на спецпрокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде се намира най-студеният пазар в света?
Къде се намира най-студеният пазар в света?
Благотворително 20-часово плуване само с ръце започва днес в Русе
Благотворително 20-часово плуване само с ръце започва днес в Русе