НОВИНИ

Филип от Пазарджик расте с помощта на "Българската Коледа"

Осемгодишният Филип от Пазарджик е едно от децата, на които "Българската Коледа" помага от години. Благодарение на кампанията, момчето, което страда от генетично заболяване, свързано със забавено физическо развитие, ежедневно получава жизненоважния хормон на растежа.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
21:00, 21.12.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Филип, който е първокласник, се различава от съучениците си само по ръст.

Надежда Тонева - майка на Филип: Две години и половина когато той навърши, започнахме лечение с растежен хормон и започнаха да се изясняват нещата с какво сме се сблъскали, какво ни предстои.

Така вече шест години на детето ежедневно се прилага хормонална инжекция, за да може да се развива физически. За да осигурят медикамента, родителите всяка година кандидатстват за подкрепа от "Българската Коледа".

Надежда Тонева - майка на Филип: Изцяло тази кампания покрива разходите за закупуването на хормона. С напредване на годините ще ни трябват все повече средства, защото и дозите се увеличават.

Една доза, която струва 150 лева, сега стига за седмица, но догодина ще покрива само пет дни. А Филип трябва да приема медикамента до 20-ата си година. Момчето тренира карате, харесва българския език и вече има и приятели.

Филип: Няколко, защитават ме и аз съм от първите. Изучихме 12 букви и съм отличник по български.

Тази Коледа Филип си е пожелал играчка, но е категоричен кое е най-важното…

Филип: Харесвам само да съм здрав.

А близките на Филип благодарят на всички българи с големи сърца и се надяват детето им отново да бъде подкрепено от "Българската Коледа".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кога ще се обновят лифтовете на Витоша?
Кога ще се обновят лифтовете на Витоша?
Оставката на Джеймс Матис: Поредната криза в кабинета на Доналд Тръмп?
Оставката на Джеймс Матис: Поредната криза в кабинета на Доналд Тръмп?