МВР предупреждава: Повече кражби в предпразничните дни

Дни преди празниците - криминалистите предупредиха - ще има повече кражби. От полицията посъветваха хората да не се поддават и на случайни телефонни обаждания, тъй като телефонните измамници също търсят жертвите си в суматохата на празника.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:07, 21.12.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Пикът на предпразничното пазаруване се очаква да бъде в следващите три дни. Това е и златното време за джебчиите в градския транспорт. Съветите на криминалистите са когато пътувате в автобус, тролей или трамвай да сте с добре затворена чанта и да не държите портфейлите, банковите карти и документите си във външни джобове.

Димитър Кошов, зам.-началник на "Криминална полиция" - ГДНП: Защитата на жилищата също е важно, чрез монтиране на солидна врата с касов ключ, както и защита на дограмата чрез монтаж на допълнителни механизми за защита, както и СОТ, обемни датчици и камери за видеонаблюдение.
;

Крадците търсят домове, чийто обитатели са заминали и по тази причина съвета е да не споделяте плановете си за пътуване.

Димитър Кошов, зам.-началник на "Криминална полиция" - ГДНП: Много често извършителите на домови кражби остават различни маркери на вратите и покрай жилищата.

Добре е да помолите съседи, на които имате доверие да наблюдават дома ви и ако забележат подобни знаци да ги премахват. През следващите дни ще се засили контрола и върху продажбата на пиратки и фойерверки.

Валентин Венков - сектор КОС - ГДНП: Хубаво е да се ограничи достъпа на деца до пиротехнически изделия, защото за съжаление голяма част от инцидентите стават именно с тях. Особено опасно е поставянето и запалването на пиротехника в метални контейнери или в стъклени бутилки, тъй като това при по-силните пиротехнически изделия води до инциденти.

От полицията препоръчват още пиротехника да се купува само от специализираните магазини.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сотир Цацаров отрича да се е запътил към поста на председател на ВКС
Сотир Цацаров отрича да се е запътил към поста на председател на ВКС
Затвориха заведението, в което близо 100 деца получиха хранително отравяне
Затвориха заведението, в което близо 100 деца получиха хранително отравяне