НОВИНИ

Засилен е трафикът от автомобили на изходите на столицата

Голямото предпразнично пътуване започна. Засилен е трафикът от автомобили на изходите на столицата. Патрули на пътна полиция са разположени на всички натоварени участъци в района на столицата, както и по цялата републиканска пътна мрежа.

bnt avatar logo
от БНТ
18:18, 21.12.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Голямото пътуване започна. Това се усеща по основните булеварди на София и на изходите на столицата, където в някои участъци има задръствания. Има струпвания по "Цариградско шосе". Такава е ситуацията и на входа на София.

Ком. Росен Рапчев, началник на "Пътна полиция: Оправдаха се очакванията, че ще има засилен трафик както на Републиканската пътна мрежа, така и по големите населени места. Нямаме сериозни инциденти. Не се образуваха сериозни задръствания с изключение на АМ "Хемус". Между 14 и 16 часа имаше сериозна колона от автомобили. В момента всички пътища са проходими при зимни условия. Тези, които се движат по АМ "Струма", трябва да са внимателни на територията на Дупница, защото там има сериозна мъгла. Препоръчваме в този участък водачите да се движат с намалена скорост с повишено внимание.

Засилено е полицейското присъствие както по магистралите, така и по Републиканската пътна мрежа. Пътните полицаи помагат движението да премине нормално.

Приключили са всички ремонтни работи по АМ "Тракия". По "Хемус" също ще приключат ремонтните дейности за празничните дни. Движението на няколко места ще остане затруднено, но е създадена временна организация. До 20.00 часа е забранено движението на товарни автомобили над 12 т по магистралите и по някои от основните пътища от Републиканската пътна мрежа.

От МВР предупреждават, че ще извадят на пътя всички налични камери за скорост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разглеждат предложения за промяна на плана за управление на „Витоша“
Разглеждат предложения за промяна на плана за управление на „Витоша“
Булгатрансгаз обяви конкурс за българския участък от Турски поток
"Булгатрансгаз" обяви конкурс за българския участък от "Турски поток"