НОВИНИ

Кога ще се обновят лифтовете на Витоша?

Тази вечер с нощно каране стартира ски сезонът на Витоша. От утре ще работи и Симеоновският лифт, а от общината пускат 10 нови автобуса по линиите 66 и 63 до Витоша. Общинският съвет прие и декларация , с която подкрепя кандидатурата на София за домакин на Младежка зимна олимпиада през 2024 г.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
21:05, 21.12.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Собствениците на съоръженията на Витоша са доволни, че по казусът с обновяването на лифтовете вече има развитие .

Радослав Пеев, „Витоша ски“: Има положителна нагласа от държавата, те разбраха, че законовата уредба е такава , че не позволява подмяната. Ние нямаме отношение към строежите в планината и в регулирането на тези строежи. Нашата идея е да подменим всички съоръжения с такива , които да обслужват бързо и качествено всички посетители в планината.
;

Ако домакинството на София на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 стане факт, това ще е ключово за по-бързата модернизацията на лифтовете на Витоша. Още през септември еко министърът Нено Димов заяви, че за да постъпи инвестиционно намерение за цялостно модернизиране на ски -зоната на Витоша от собствениците на съоръженията трябва първо да бъде променен планът.

Карлос Контрера, вносител на декларацията: Стъпките са ясни, има внесено предложение от страна на Минстрството на спорта до Министерството на околната среда и водите, трябва да започне процедурата по изменение на плана. След това се внася в МС, който взема решение. Не е толкова сложно. Ако имаше друг вариант, той досега щеше да е реализиран.

От общината посрещат новия зимен сезон с обновени автобуси, които тръгват още утре. Засега обаче не е рентабилно линиите 63 и 66 да се пускат и в делнични дни и общественият транспосрт в планината остава само в събота и неделя и по празници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събитията на 2018 година през погледа на зрителите
Събитията на 2018 година през погледа на зрителите
Филип от Пазарджик расте с помощта на Българската Коледа
Филип от Пазарджик расте с помощта на "Българската Коледа"