То се слави като селото с най-хубавото домашно, билково питие. Местните хора са категорични, че такъв елексир като змеевския никъде няма.
Откога в Змейово правят домашен пелин никой не може да каже. Пламен Димов е трето поколение майстор на еликсира. Започнал да се учи още като дете
Пламен Димов: Традицията е още от дядо ми. Аз от него съм се научил. Близо 10-12 години го правихме с него ,той почина преди две години и от тогава само аз се занимавам.
Пламен казва че в основата на змеевския еликсир е хубавото грозде.И желанието с което се прави.
Пламен Димов: Има много специфични неща като подготовка - тя е цяла година не е само за деня. В смисъл събиране на билки, гроздето трябва да е качествено, виното и много такива древни детайли.
А хората в Змейово съветват как да разпознаете качествения пелин -той трябва да сладни на небцето, горчи на гърлото и да пари на стомаха.