НОВИНИ

Цвета Караянечва: ГЕРБ си запазва правната, бюджетната и външните комисии в НС

ГЕРБ си запазва правната, бюджетната и външните комисии в парламента, както и земеделската, комисията по образованието. Освен това има и нова комисия за корупция и контрабанда, която отива при Обединените патриоти, каза в студиото на "Още от деня" заместник-председателят на НС Цвета Караянчева.Икономическата комисия ще е на "БСП Коалиция за България", добави тя. Утре предстои комисиите да бъдат гласувани.

bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 09.05.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Проектозаконът за мажоритарна система в два тура ще се внесе тази седмица.

Цвета Караянчева, зам.-председател на НС, ГЕРБ: Нашият вариант ще внесем с 240 народни представители на територията на България, извън страната няма да има мажоритарен избор. Там ще се гласува електронно, ще има активна регистрация и ще се направи един избирателен списък на българите, живеещи в чужбина. Гласовете ще се разпределят според постоянния адрес на съответните граждани, които живеят зад граница. Даваме възможност на президента да направи районирането, понеже е еднакво отдалечен от всички политически сили.

Уседналост ще има само за местни избори, за парламентарни и президентски няма да има, добави Караянчева и коментира, че дебатът за референдума не трябва да се изхабява преди внасянето на проектозакона.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как приемат столичани режима на топлата вода?
Как приемат столичани режима на топлата вода?
Във Варна раздаваха цветя за Деня на Европа
Във Варна раздаваха цветя за Деня на Европа