НОВИНИ

Цветан Цветанов: Акценти в началото - антикорупцията и мажоритарен вот

Убеден съм, че всички ще подкрепят Димитър Главчев за председател на Народното събрание. Предлагаме и Цвета Караянчева за зам.председател на парламента. Това заяви в "Денят започва" председателят на ПГ на ГЕРБ в 44 НС Цветан Цветанов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:17, 19.04.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

В първите дни на парламента акценти ще бъдат антикорупционното законодателство, промени в Изборния кодекс - въвеждането на мажоритарна система, съобразно решенията от референдума, който беше проведен заедно с президентските избори.

Според Цветанов има много пресечни точки за политически консенсус, а политиците трябва да докажат, че могат да се обединяват около национални каузи.

Искаме да има съгласуване между институциите в изпълнителната власт, за да бъде законодателството изпълнено със съдържание, каза Цветанов.

ГЕРБ има достатъчно експерти, които се наложиха в политически план. За нас е важно новите министри да имат широка парламентарна подкрепа. Началният старт на 44 НС се надявам да бъде с подкрепата на 134 депутати. Министерството на образованието няма как да бъде предоставено на нашите партньори, не смятам да влизам в детайли защото не е коректно към нашите коалиционни партньори, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите от новото 44-то НС встъпиха в длъжност (ОБЗОР ПО МИНУТИ)
Депутатите от новото 44-то НС встъпиха в длъжност (ОБЗОР ПО МИНУТИ)
Междусъседски конфликт в Сливен разрушава жилищен вход
Междусъседски конфликт в Сливен разрушава жилищен вход