НОВИНИ

Цветан Цветанов: Не съм облагодетелствал „Артекс“ по никакъв повод

Зам.-председателят на ПП на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че никога не е облагодетелствал строителната фирма „Артекс“, докато е бил депутат в Народното събрание. Коментара си той направи в студиото на „Панорама“ по повод скорошната си оставка заради скандала с т.нар. „апартаменти на властта“. Той заяви, че решението му е било лично и подчерта, че не чувства угризения, защото в сделката за апартамента няма нищо незаконно. Той не изключи „руска намеса“ около скандала.Целия разговор гледайте във видеото:

bnt avatar logo
от БНТ
21:22, 29.03.2019
Чете се за: 01:27 мин.
У нас

„Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже, че направих това, което съм дълбоко убеден, че трябва да сторя“, заяви Цветанов.

В сряда Цветан Цветанов подаде оставка като депутат от НС и председател на парламентарната група на ГЕРБ, но остана зам.-председател на партията.

Цветанов заяви, че решението му е било лично, но е било съгласувано със семейството му и с премиера Борисов.

Цветан Цветанов, зам.-председател на ПП на ГЕРБ: Това беше разумното решение, което можеше да взема, защото с разумни решения се градят мостове. С емоционалните решения можеш да направиш само езера.
;

Цветанов подчерта, че не чувства угризения, защото сделката с апартамента му е напълно законна.

Цветан Цветанов, зам.-председател на ПП на ГЕРБ: Но когато има подобно компроматно поведение и преекспониране на една тема, разбира се, че два месеца преди изборите няма как да обясниш, че два месеца опозицията ще се занимава само с това.

Цветанов изтъкна, че в ГЕРБ се поема отговорност и даде за пример оставката на Димитър Главчев като председател на НС, както и оставките на министрите Нанков, Радев и Московски след катастрофата в своге.

Цветан Цветанов, зам.-председател на ПП на ГЕРБ: Това не е поемане или признаване на вина, а морален акт.
;

Цветанов обясни, че има два апартамента с два гаража в квартал „Изток“, като е направил замяна с въпросния апартамент с гараж, а разликата в квадратурата е била доплатена със 100 000 лв. В препродажбата на разменените апартаменти Цветанов не вижда нарушения, тъй като всичко е в съответствие със закона. Той обясни, че след първите авансови плащания към „Артекс“, Симеон Велков е споделил пред него, че си търси жилище, след което е закупил един от предишните му апартаменти.

Цялата „интрига“ около казуса се дължи на атака на опонентите на ГЕРБ преди евроизборите, заяви Цветанов. По думите му, преди всеки едни избори срещу него започва компроматна война.

„Не съм облагодетелствал „Артекс“ по никакъв повод“, категорично заяви Цветанов. По думите му, компанията е на пазара над 20 години, а той познава собствениците ѝ от едва две години.

;

Сигналът за сградата „Златен век“ е бил изпратен до множество институции и адресати, заяви Цветанов. Тъй като той не представлява компетентен орган, Цветанов е препратил сигнала по надлъжния ред до компетентната институция.

Цветанов отказа да коментира разговорите си с премиера от лоялност и коректност към него.

Той не изключи да има руска връзка около скандала с апартамента му.

По повод изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, Цветанов заяви, че Турция категорично не се е намесвала при приемането или съставянето на поправките в Закона за вероизповеданията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилена полицейска охрана на метростанции и автобуси в Гърция
Засилена полицейска охрана на метростанции и автобуси в Гърция
Мащабна атака: Хакери разбиха имейлите на почти 1 млрд. души
Мащабна атака: Хакери разбиха имейлите на почти 1 млрд. души