НОВИНИ

Цветана Манева: В актьорската професия е добре да имаш характер

Това заяви голямата българска актриса Цветана Манева в студиото на „Панорама“. Тя сподели вижданията си за движението „Me Too“ в Холивуд и сподели интересни моменти от актьорската си кариера. „Истинското щастие е, когато успееш и да обичаш“, сподели тя.

bnt avatar logo
от БНТ
23:04, 16.03.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Ако пренасяш поведението си на сцената, подчинено на семейния манталитет, разваляш театъра, заяви Цветана Манева. В революцията „Me too“ в Холивуд обаче липсва пламък, допълни актрисата.

Цветана Манева: Не може така победно, като амазонки, да прегазят мъжете.

Проблемът с достойнството на една жена е много сериозен, защото няма указание какво е това, заяви Цветана Манева. Това зависи от големи наслагвания, светоглед, възпитание, допълни тя.

Цветана Манева: Трябва да устоиш с цената на собствените си усилия не комфорта си, а способността да минаваш през дискомфорт. Достойнство е, когато имаш идея, теза, тема, и се изправиш. Изразяваш ги, защитаваш ги, без да скандализираш когото и да било.

Тя заяви, че не е чувала в България да има подобни практики спрямо жените, каквито има в Холивуд.

Силата на българката става опасна, когато преминеш човещината, каза Манева, изиграла емблематичния за българската литература образ на Султана от „Железния светилник“ на Димитър Талев.

Цветана Манева: Успях, защото имах куража да се опитам. Трябва кураж да устискаш. Човешкото страдание е много поучително и е хубаво да си вадим заключения от всички мигове, в които сме страдали. Щастието е толкова малък миг - не можеш нито да го задържиш, нито да го повториш. И така - животът си е изпитание и справяне.

Според актрисата големият проблем на общественото ни развитие в последния четвърт век е влошаването на отношенията между хората. Тя сподели, че е имала проблеми да дава прошка, но по думите ѝ, тя помъдряла с възрастта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден за размисъл в Русия преди утрешните президентски избори
Ден за размисъл в Русия преди утрешните президентски избори
Украйна не допуска руски граждани да гласуват на нейна територия, Москва реагира
Украйна не допуска руски граждани да гласуват на нейна територия, Москва реагира