НОВИНИ

Цветанов: Политическата ситуация е нажежена, но кабинетът е стабилен

От ГЕРБ все още нямат официална позиция дали ще подкрепят ветото на президента Росен Плевнелиев върху промените в Изборния кодекс заради ограниченията за гласуване на българите в чужбина. По думите на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов политическата ситуация е нажежена, но кабинетът е стабилен.

bnt avatar logo
от БНТ
11:24, 16.05.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Няма пазарлък между ГЕРБ и Патриотичния фронт ветото на президента да не бъде подкрепено за сметка на антикорупционния закон.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Аз смятам, че не трябва да говорим за сделки, трябва да говорим за политическа гъвкавост, която допринася за устойчивост но в никакъв случай не променя философията на приоритетите на правителството... Мога да ви уверя, че парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи антикорупционния закон, внесен от правителството. Поведението на Патриотичния фронт е доста по-умерено и градивно, отколкото в началния етап от съвместната работа и те разбират каква е отговорността с която се натоварват и в не малко случаи правят компромиси. Повече го отдаваме не на сценарий за сваляне на кабинета, колкото на нажежаване на политическата среда във връзка с предстоящите президентски избори

ГЕРБ няма да обсъждат с ДСБ евентуалното издигане на президента Росен Плевнелиев за втори мандат, след призива на Радан Кънев от петък към десните и проевропейски формации.

Цветан Цветанов: Не се прави, когато искаш да реализираш определени политически цели, ти трябва да си говорил първо с тези, с които искаш да го направиш, не може да излезеш и да обявиш на пресконференция, че ти ще издигнеш за втори мандат президента действащ Росен Плевнелиев и президентът Плевнелиев след половин час да опровергае всичко това. Тук има повече някакъв политически заряд, който е на база да се конфронтираме все повече, но аз ви уверявам, че парламентарната група на ГЕРБ, политическа партия ГЕРБ и нашият председател няма да участваме в този сценарий на противопоставяне

По думите на Цветанов реалната опозиция е в БСП, ДПС, Радан Кънев и частично ДСБ.

АБВ той счита вече за част от левицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топготвачи от 7 държави в Пловдив
Топготвачи от 7 държави в Пловдив
Нова жертва на пътя Русе-Бяла
Нова жертва на пътя Русе-Бяла