НОВИНИ

Цветанов в Букурещ: И Югоизточна Европа е подложена на хибридни атаки

Европол да помага на националните правителства в борбата с хибридната война и фалшивите новини, затова призова председателят на Комисията по вътрешна сигурност в парламента Цветан Цветанов.

bnt avatar logo
от БНТ
21:40, 25.02.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

При завръщането си от Букурещ, той коментира в Русе, че темата е била обсъждана по време заседанието на Четвъртата среща на Съвместната група за парламентарен контрол на "Европол" в румънската столица.

Цветанов отбеляза, че ако до скоро само Прибалтийските държави са били притеснени от този феномен, сега цяла Европа осъзнава предизвикателството пред сигурността и демокрацията.

Цветан Цветанов - председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС: Днес, когато имахме възможност да обсъждам новогодишната програма на "Европол", аз също направих коментар, защото ние знаем, че потенциалната хибридна атака беше реалност за Прибалтийските републики, сега вече виждаме, че Югоизточна Европа е подложена на подобна хибридна атака.... В момента битката е точно това - как да преодолеем това влияние и с тези фалшиви новини, това което може да дискредитира или да опорочи един демократичен процес.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Супермодерното летище на Истанбул ще работи на пълен капацитет от 7 април
Супермодерното летище на Истанбул ще работи на пълен капацитет от 7 април
 Лейбъристите подкрепят втори референдум за Брекзит
Лейбъристите подкрепят втори референдум за Брекзит