НОВИНИ

Туристи в Шкорпиловци предпочитат гората вместо новия къмпинг

Разполагането на палатки и каравани по Черноморието вече ще става само на определените за целта места. Въпреки това, туристи в Шкорпиловци предпочитат да лагеруват в близката до морето гора, макар в курорта вече да има нов къмпинг.

bnt avatar logo
от Петя Иванова
18:42, 24.06.2019
10421
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Повече от 20 години семейството на Красен Калчев почива през лятото на палатка край морето. И макар че платените къмпинги разполагат с удобства, цената не е по джоба му.

Красен Калчев: 900 лева за юли и август на месец, цената за другите месеци е 700! Моята заплата, работя като учител, е 920 лева! Неверни слухове, че правим сметища, напротив! Можете наоколо да огледате - почистваме.

Собственик на къмпинг одобрява новите правила за свободно къмпингуване и солените глоби за нарушителите. Според него, много от любителите на почивката сред природата разрушават дюните и замърсяват плажовете.

Бойко Цветанов - собственик на къмпинг в с. Шкорпиловци: За всяка каравана има вода, ток, има бани, кухня за къмпингуващите, има хладилници, перални помещения.

Според Цветанов, все още не е ясно кой и как ще санкционира нарушителите.

Бойко Цветанов - собственик на къмпинг в Шкорпиловци: Аз не съм сигурен, че всичко ще се изпълнява така, както е предвидено в закона". Има закони - никой не ги спазва!

Причината за унищожаването на плажната ивица според туристи, не е дивото къмпингуване, а безразборното строителство по Черноморието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерт: Блокът на Марица-изток 2 няма да работи на въглища дълго след пожара
Експерт: Блокът на "Марица-изток 2" няма да работи на въглища дълго след пожара
Президентът Радев участва в 41-ата сесия на Съвета на ООН за правата на човека
Президентът Радев участва в 41-ата сесия на Съвета на ООН за правата на човека