НОВИНИ

Турнир по футбол събра деца от различни социални институции

Турнир по футбол на малки врати събра в Разград деца от различни социални институции в цяла северна България. Надпреварата се проведе за 20-ти пореден път, като неин домакин бе спортната зала на основно училище „Васил Левски". Малките участници много се забавляваха и имаха възможност да се запознаят с футболистите на шампионите от „Лудогорец" Кишада, Паломино и Кампаняро.

bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 09.10.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Основната идея на надпреварата е да даде възможност на децата в неравностойно положение да се почувстват пълноценни членове на обществото.

Здравко Душков, инициатор и организатор на проявата: „Този турнир много се радвам да обявя, че е за 20-ти пореден път - Юбилеен! Винаги в този турнир участват най-малко по 100 деца от различни социални заведения, помощни училища, SOS - детски селища, центрове за сираци".

Децата са на възраст от пети до осми клас. Надпреварата възпитава у тях любов към спорта и здравословния начин на живот.

Здравко Душков: „Вие самите видяхте с какво вълнение и с каква голяма радост децата участват в този турнир и именно затова си заслужава ние да организираме такъв турнир".

За призьорите имаше осигурени купи и медали, но без награда не остана никой от малките участници, защото за всички имаше топки и екипи.

Здравко Душков: „Участието в такъв турнир на децата им носи много емоция, много радости, завързват приятелства с различни социални групи, социални заведения и най-вече тази тръпка с тези звезди на „Лудогорец", което също е много важно за тях".

Наистина най-голямата награда за участниците беше, че церемонията бе уважена от футболистите на българския шампион Кишада, Паломино и Кампаняро. Всички малчугани успяха да се докоснат до кумирите си и да се снимат с тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Може ли пресичането на пешеходна пътека да стане по-сигурно?
Може ли пресичането на пешеходна пътека да стане по-сигурно?
Изложба за светлината и цветята
Изложба за светлината и цветята