НОВИНИ

Турски инвеститор купи "Сити Клиник" и "Токуда"

Турската компания Аджъбадем е новият собственик на болница "Токуда" и "Сити Клиник". Договорът за покупката беше подписан днес в София. България е третата държава след Ирак и Македония, в която влиза чуждестранният инвеститор.

Николай Минков
от Николай Минков
19:06, 08.06.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Амбицията на новия болничен конгломерат е да обслужва близо 1 млн. пациенти, прилагайки най-съвременните медицински методи и грижи.

Илиян Григоров - изп. директор на Аджъбадем Сити Клиник: "Пример за това са стереотактична радио хирургия, гама ножа, роботизирано лечение в областта на урологията. Нашият фокус е развитие на детско и майчино здравеопазване и може би някой ден развитие на самостоятелна детска болница".

Новите собственици нямало да закриват дублиращите се отделения в "Токуда" и "Сити клиник", а ще ги доразвиват. Ще акцентират и върху повишаване квалификацията на здравните кадри.

Ангел Ангелов - предс. на Управителния съвет на "Сити Клиник": "Те имат един от най-добрите университети в света, в Истанбул, където разчитаме да обучаваме наши кадри. Разбира се, разчитаме на много обмен на опит, на обмен на доктори."

Новият екип очаква болничното обединение да се превърне в регионален център за здравен туризъм.

Мехмет Али Айдънлар - изп. директор на "Аджъбадем": "Нашата цел е да намалим или прекратим напълно потока на пациенти от България към Турция".

Има идея за разрастване на новата болнична верига и в други български градове, като Варна и Бургас, където „Сити Клиник" вече има изградени центрове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават социалната пенсия за старост с 2,6 на сто
Увеличават социалната пенсия за старост с 2,6 на сто
Почина изкусният майстор на интимната лирика Евтим Евтимов
Почина изкусният майстор на интимната лирика Евтим Евтимов