НОВИНИ

Творчески провокации чрез арт терапия

Творчески провокации чрез арттерапия събира психологът Елица Великова в книгата си "Арттерапия за деца". Тя ще помага на деца, родители и специалисти за разбирането на емоционалния свят. Методът на арттерапията се използва за лечение и разбиране чрез изкуство.

bnt avatar logo
от Ангелина Грозева
09:40, 27.08.2017
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Методът на арт терапията е сравнително нова тенденция за България и представлява психотерапия, която се използва за разбиране и лечение чрез творчество.

Елица Великова - директор на институт за изкуство и терапия в гр. София: "Доста практичен инструмент, с който и родител, и дете заедно да прекарат едно по-качествено време, и също така може би да разберат нещо един за друг.

Книгата е творческа провокация. Точно като на игра - детето тегли карта. А на гърба ѝ се крие конкретна задача. След като я изпълни, е ред на възрастните - да направят анализа на неговото емоционално състояние. Ния е на 6 г. Чрез нейната рисунка и анализът на психолог Великова можем да разберем значението на арт терапията.

Елица Великова - директор на институт за изкуство и терапия в гр. София: Сега Ния рисува по темата, която е свързана с тигър и заек, и това е една тема, с която може да се изследва, дали примерно в училище има някакво недоразумение между две деца.

Илюстрациите в "Арт терапията за деца" са дело на младата дизайнерка - Андреа Попйорданова. Книгата на Елица Великова е подходящ метод за провокиране и изследване на психическото състояние, както на децата, така и на по-възрастните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е приносителят на мощите на Св. Йоан на о-в Св. Иван и защо именно там ...
Кой е приносителят на мощите на Св. Йоан на о-в Св. Иван и защо именно там ...
Избират нов директор на Пловдивската опера
Избират нов директор на Пловдивската опера