НОВИНИ

"София диша" много по-леко... на открито

Поредното издание на "София диша" започна днес. Районът около храм-паметника "Свети Александър Невски" се препълни с хора, които искат да слушат българска и чужда музика, да четат нови книги или да похапват на открито.

bnt avatar logo
от Ивана Иванова
22:29, 26.08.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Фестивалът събира творци, организации и търговци на едно място, за да направят последните дни на август по-забавни. Там е и мобилната книжарница на поета Илиян Любомиров - "Думи на 4 гуми", която това лято обиколи страната.

Илиян Любомиров: Подбрали сме наистина книги, които ние харесваме, защото с книгите всичко е лично и съответно успяваме да запалваме хората като им разказваме. В София се диша много по-леко с книга в ръка.

Фестивалът вече има изградени традиции и хората търсят нови книги от съвременни български автори, кулинарни изживявания, музикални и арт срещи. Интерес предизвиква и възможността да се научи традиционен български танц с пъзела на "Таратанци". Целта му е по забавен и занимателен начин да накара повече хора да заиграят български хора.

Цветелина Панова: Танцовият пъзел е един пъзел, който с помощта на книжката, където... има схеми на 8 хора може да научи основните движения на тези хора, използвайки една подложка и стъпките, които си подрежда по схемите.

"София диша" продължава и утре около храм-паметника "Свети Александър Невски". Една възможност за нестандартна неделя с богатството на културния живот в столицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа победа за България на Евроволей 2017
Първа победа за България на Евроволей 2017
Румен Радев: Шипка е нашата национална епопея
Румен Радев: Шипка е нашата национална епопея