НОВИНИ

Ученици със специална програма пред Паметника на Апостола в столицата

България отбелязва 147 години от гибелта на Васил Левски. От вчера венци и цвята се поднасят на паметника му в столицата, където по традиция ще се проведе и тържествената церемония, която БНТ ще излъчи на живо в ефира си.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
08:35, 19.02.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Въпреки ранния час много хора са се събрали пред паметника на Апостола в София. Учениците от столичното 122-ро училище "Николай Лилиев" са приготвили една специална изненада за всички, които са там в този ранен час.

Александър - ученик: Днес в деня на гибелта на Апостола сме организирали почетен караул, който шще пази паметника и хорово изпълнение на паметта за Апостола.

В столицата от 17:00 часа в храма " Св. София" ще бъде отслужена Архиерейска панихида. Церемонията-поклонение пред Паметника на Апостола на свободата е с начало 18:00 часа и ще бъде излъчена на живо по БНТ.


Желаещите да присъстват ще имат достъп до събитието през 3 контролно-пропускателни пункта - на кръстовището на бул. „Васил Левски" и ул. „Оборище"; на бул. „Дондуков" и бул. „Васил Левски", и на бул. „Янко Сакъзов" и ул. „Панайот Волов".

В рамките на целия ден се забранява престоят и паркирането на автомобили на улиците около паметника. След 14:00 часа се забранява движението на автомобили, градският транспорт ще се движи с променен маршрут.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: 286 души са осъдени през 2018 г. за притежание на взривни вещества
Радев: 286 души са осъдени през 2018 г. за притежание на взривни вещества
За 20 минути пожарникарите изгасиха пожара в дома на бившия военен в Дупница
За 20 минути пожарникарите изгасиха пожара в дома на бившия военен в Дупница