НОВИНИ

Училище в Кюстендил бори агресията с музика

Във Второ основно училище "Даскал Димитри" в Кюстендил се борят с агресията сред учениците по нетрадиционен начин. Всяко междучасие в учебното заведение звучи музика, с която децата отпочиват. Идеята се е родила преди два месеца, когато директорката на училището Галя Томова видяла как деца се карат в междучасието.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
19:35, 23.04.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Във Второ основно училище в Кюстендил училищен звънец не бие. Края на часа и началото на следващия се известяват със започването на музика. Според ръководството на учебното заведение така децата успяват да се забавляват в междучасията, без да бъдат агресивни, не се карат и нападат помежду си.

Галя Томова - директор на Второ основно училище "Даскал Димитри" - Кюстендил: Това не е само срещу агресията, но това е и срещу стреса в училище. Защото децата в този момент буквално разпускат и се чувстват много добре. Дори когато вървят по коридора, за да излязат навън за закуска, танцуват. Пеят с музиката, въобще работи системата.

Учениците сами подбират песните, които да звучат. Слушат предимно българска музика и световни хитове.

"Кара ни да не се стресираме, кара ни са се забавляваме, не се караме, няма побой вече в училището, не се караме за абсолютно нищо. Действа ни успокояващо и отморяващо. Тя много ни харесва, забавляваме се, танцуваме по цели междучасия", казват те.

Идеята била съгласувана и с родителите на учениците, които също я приели с радост. За да се намали натовареността на подрастващите от уроците в училището, има и виртуална класна стая, където чрез специален софтуер и различни игри децата се упражняват да смятат и пишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен концерт за църквата Всех Святих в Русе
Благотворителен концерт за църквата "Всех Святих" в Русе
ТОП 5: Най-предпочитаните спортни занимания от учениците в Благоевград
ТОП 5: Най-предпочитаните спортни занимания от учениците в Благоевград