НОВИНИ

Училищни автобуси минават по свлачищен участък в Роман

Броени дни преди 15 септември жители на 4 села в община Роман сигнализираха, че за поредна година училищните автобуси ще преминават по опасен участък, откъснат от свлачище. Пътните служби са поставили знаци, че шосето е затворено, но заради дългите обиколни маршрути коли, камиони и автобуси продължават да преминават по надвисналото над пропастта трасе.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
07:21, 09.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Две години вече местните напразно чакат да започнат ремонтните работи на прекъснатия път. Част от планинския склон е съборена, за да се направи временно трасе, но заради нестабилната основа и то започва да пропада. Колите се изчакват, за да се разминат, но истинското изпитание е за сигурността на автобусите.

Илиян Марчев, шофьор: Автобусът спира, учениците слизат и прехождат пеша този маршрут, автобусът минава сам, качва ги от другата страна и ги кара за Роман на училище. Абсурд!

От община Роман уточниха, че проектът за укрепване на пътя вече е готов и в момента тече процедура за отчуждаване на горски терени.

Валери Ролански, кмет на община Роман: Проектантите прецениха, че трябва да се вземе от горския фонд, за да няма повече възможност за свличане. Да стане много по-добре и по-здраво.

Преместването на пътя далеч от свлачището обаче ще струва над 1 милион лева, които хората от района чакат от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. И се надяват укрепването да започне преди да е станал тежък инцидент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рестарт на отношенията Турция - Европейски съюз
Рестарт на отношенията Турция - Европейски съюз
Американски самолети ще охраняват въздушното ни пространство
Американски самолети ще охраняват въздушното ни пространство